• +38 050 474 21 42
  • +38 067 642 12 24
Приховати

Група компаній Долина:

(050) 474-21-42
Зателефонуйте і ми надамо відповіді на всі Ваші питання! Або замовте зворотній дзвінок:

Дачникам, садівникам та фермерам

Стимулятор врожайності та цукристості буряків SWEETLIPS<sup>®</sup>
Склад г/л
Метил-, нітрозаміщені гідроксипохідні аренів 18
Тара 1 л

5 л

Стимулятор врожайності та цукристості буряків SWEETLIPS®

Стимулятор врожайності та цукристості SWEETLIPS® – це новий продукт компанії DOLINA, до складу якого входить набір специфічних стимуляторів росту, дія яких зосереджена на підвищенні ефективності вирощування та промислової переробки цукрових буряків.

SWEETLIPS® – результат переосмислення філософії розробки стимуляторів росту рослин фахівцями компанії з позиції питання: хто є споживачем її продуктів та які проблеми клієнтів ці продукти вирішують.

Споживачі стандартних стимуляторів – це аграрії усіх рівнів, і дія цих продуктів зосереджена на технологічному циклі вирощування сільськогосподарських культур: від обробки насіння до збору врожаю, і у кращому разі впливі на зберігання та біохімічний склад продукції. Новий погляд на ці процеси, у результаті якого і був створений стимулятор SWEETLIPS®, дозволяє розширити перелік специфічних проблем, які він вирішує і з якими стикаються не тільки сільгоспвиробники, але й підприємства-переробники, що в умовах структури власності посівних площ цукрового буряку в Україні навіть має більшу актуальність. 
 
ЕФЕКТИ ВІД ЗАСТОСУВАННЯ

Цукрові буряки за своїми біологічними особливостями – культура великих можливостей. Збільшення виробництва цукрових буряків з високими технологічними якостями є актуальним і залишається ключовим фактором у галузі буряківництва України. Основним об'єктивним критерієм і кінцевою оцінкою, що враховує урожайність і якість коренеплодів, є заводський вихід цукру з одиниці посіву, який відбиває та інтегрує дію на рослини цукрових буряків погодних умов і елементів технології вирощування. Підвищений вміст цукру з високими технологічними якостями дозволяє переробникам мінімізувати витрати електроенергії під час добування цукру головним чином внаслідок скорочення процесу випаровування води та досягти максимального рівня виробництва цукру та побічних продуктів виробництва за сезон. Водночас сільгоспвиробники отримують доплату за підвищену цукристість.

Стимулятор SWEETLIPS® запобігає в'яненню, корелює вміст розчинної золи та альфаамінного азоту з величиною норм добрив як у посушливі, так і перезволожені періоди. Коренеплоди оброблених рослин мають кращий показник МБ фактору, за якого краще сповільнюються життєві процеси під час зберігання, що супроводжується тривалою лежкістю завдяки меншим втратам маси коренеплодів і цукру, а також збільшується стійкість до ураження кагатними гнилями.

Переробка коренеплодів гібридів, оброблених стимулятором SWEETLIPS®, у разі використання різних схем застосування препарату дозволяє отримувати вищий збір очищеного цукру з площі посівів, що досягається як завдяки вищим показникам врожайності культури та їх цукристості, так і завдяки кращій технологічній якості коренеплодів.

Основні переваги стимулятора SWEETLIPS®
  • своїм впливом забезпечує більш розвинену кореневу систему;
  • за короткий строк збільшує площу листкової поверхні рослин, формує оптимальні розміри листкового апарату, підвищує його оптичні властивості та подовжує життєздатність;
  • проводить оптимізацію водного балансу рослин, у період інтенсивного росту зменшує витрати води (м3/га) на формування 1 кг абсолютної сухої речовини;
  • збільшує врожайність, цукристість і якісно-технологічні показники коренеплодів;
  • на етапі переробки покращує доброякісність очищеного соку та зменшує втрати цукру в мелясі.
Середні результати чотирирічної (2017-2020 рр.) програми випробувань стимулятора SWEETLIPS® сумісно з провідним науковим центром у галузі Інститутом біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України, в умовах Уладово-Люлинецької дослідно-селекційної станції (Вінницька область), наведені в таблиці.

 
СЕРЕДНІ РЕЗУЛЬТАТИ ЗАСТОСУВАННЯ СТИМУЛЯТОРА SWEETLIPS® НА ЦУКРОВИХ БУРЯКАХ (2017-2020 рр.)
 
Технологія/
норма внесення
Підвищення врожайності
відносно до контролю
Підвищення
цукристості коренеплодів
Підвищення
виходу цукру з 1 га
Стандарт/
3*0,2 л/га
+6,0% +0,6% +10%
Інтенсив/
2*0,5 л/га
+6,0% +2,0% +16,5%


Виходячи з вищезазначених даних, можемо побачити та порівняти результативність застосування SWEETLIPS® як у стандартній, так і в інтенсивній технології застосування. Якщо говоримо про інтенсивну технологію застосування, такі показники, як підвищення цукристості коренеплодів і підвищення виходу цукру з 1 га, значно збільшились. Прибавки цукру, які спостерігали протягом усієї програми досліджень досягали до +2,2 т/га. У наведених даних – рекомендовані норми застосування для отримання максимального ефекту, але навіть 1 чи 2 обробки можуть значно підвищити рентабельність вирощування цукрових буряків.
 
МЕХАНІЗМ ДІЇ 

Механізм дії стимулятора SWEETLIPS® перебуває у площині позитивного впливу на фотосинтетичний апарат і підвищення інтенсивності та продуктивності процесів фотосинтезу. Завдяки застосуванню препарату збільшується фотосинтезуюча поверхня листя, підвищується вміст хлорофілу й активізується інтенсивність засвоєння вуглекислоти.

Застосування SWEETLIPS® прискорює процеси водопостачання у тканинах рослин завдяки підвищенню інтенсивності транспірації та збільшенню поглинання води кореневою системою.

SWEETLIPS® активізує живлення тканин рослин фітогормонами, лігніном, протеїнами, вуглеводами та мінеральними елементами, а також підвищує активність ферментів.

Стимулятор врожайності та цукристості буряків SWEETLIPS® – новий продукт компанії DOLINA, високотехнологічний набір специфічних стимуляторів росту, створений професіоналами для професіоналів у своїй галузі, який дозволить підняти на новий рівень ефективність як вирощування, так і переробки цукрових буряків та отримати можливість пишатися плодами своєї праці.
 
Рекомендовані технології
 

Застосування

Культура Технологія Строки внесення Норма внесення, л/га
Цукрові буряки

 
 
Стандарт

 
4-6 листків

змикання листя в рядках (10-12 листків)

змикання листя в міжряддях
0,2
Інтенсив

 
змикання листя в рядках (10-12 листків)

змикання листя в міжряддях
0,5