Группа компаний "Долина" - объединение предприятий, специализирующихся на разработке, исследовании и внедрении в сельскохозяйственное

Приховати

Група компаній Долина:

(050) 474-21-42
Зателефонуйте і ми надамо відповіді на всі Ваші питання! Або замовте зворотній дзвінок:

Дачникам, садівникам та фермерам

ОРАКУЛ® колофермин заліза
Склад г/л
Залізо Fe 65
Азот N 73
Сірка SO3 93
Колофермин 606
Тара: 100 мл
1 л
5 л
10 л

ОРАКУЛ® колофермин заліза

ОРАКУЛ® колофермин заліза – концентроване мікродобриво для позакореневого підживлення овочевих, плодових, декоративних культур, ягідників та винограду: 
  • екологічно чисте, висококонцентроване, рідке мікродобриво, зручне і безпечне у застосуванні;
  • завдяки органічній формі краще проникає у тканини рослин і краще засвоюється;
  • добре поєднується із пестицидами, стимуляторами росту, розчинами мінеральних добрив з широким діапазоном рН (тобто, з такими, що застосовуються на різних типах ґрунтів);
  • запобігає прояву хлорозу та надає листю темно-зеленого забарвлення.
Коли треба додавати залізо?

 
  • у разі виникнення перших ознак хлорозу: в листках рослин порушується утворення хлорофілу, листя втрачає зелене забарвлення, тьмяніє і передчасно опадає;
  • ріст рослин уповільнюється.
Які рослини потребують залізо найбільше?

  • ягідні культури (суниця, малина)
  • плодові культури (яблуня, груша, вишня)
  • картопля
  • овочі (капуста, томати) 
  • бобові
  • кукурудза
  • виноград
 
  
Які ґрунти мають нестачу заліза та інші чинники, що впливають на його засвоєння

Дефіцит заліза найчастіше спостерігається на карбонатних ґрунтах. Надмірні дози фосфатних добрив призводять до утворення в ґрунті сполук заліза, які погано розчиняються.

Що робити у разі нестачі заліза?

Застосування мікродобрива ОРАКУЛ® колофермин заліза не пізніше ніж через п’ять днів після початку захворювання призводить до відновлення забарвлення листя.. 

 Завдяки застосуванню мікродобрива ОРАКУЛ® колофермин заліза відбувається:
  • краще утримення вологи рослинами;
  • більш швидке утворення хлорофілу;
  • стабілізація інтенсивності дихання рослин та окислювально-відновлюваний процесів;
  • підсилення розвитку коренів;
  • збільшення вмісту цукрів у плодах;
  • покращення зовнішнього вигляду декоративних рослин;
  • значне поліпшення смакових якостей плодів та ягід;
  • відновлення кольору знебарвленого листя..
Рекомендована норма внесення препарата:
20 - 30 мл (ягідні культури, картопля, інші овочеві культури), 40 - 50 мл (виноград, плодові) на 10 л води.

Зауважте:

Препарат не кристалізується. В умовах низьких температур він набуває гелеподібного стану, який змінюється на рідкий, якщо його потримати в теплі. Склад мікродобрива дозволяє проводити обробки за температури повітря нижче +5°С. 

Для оптимального ефекту рекомендується застосовувати спільно зі стимулятором росту рослин ВИМПЕЛ®

Рекомендовані технології
 

Застосування

Культура Строки внесення Норма внесення,
мл на 10 л води
Картопля сходи
бутонізація
20-30
Виноград після цвітіння
розм’якшення ягід
40-50
Плодові насадження після цвітіння
ріст плодів
40-50
Ягідні культури до цвітіння
ріст плодів
20-30
Овочі та інші культури на початок вегетації
наступні внесення до припинення інтенсивного росту з інтервалом 7-10 днів
20-30